Marinovaný losos s fenyklovým salátem, omáčkou a klobáskou


filet lososa
krupicový cukr
hrubozrnná sůl
brambor syrový
olivový olej
Očištěný filet lososa bez kůže naporcujeme a porce zasypeme směsí cukru a soli v poměru 1 : 1, marinujeme 1 hodinu, poté marinádu setřeme.
Z oškrábané syrové brambory vykrájíme válečky a z nich krájíme tenká kolečka, která vyskládáme na stranu porce ryby, kde nebyla cukrovo-solná marináda. Napodobujeme tím šupiny.
Opékáme na pánvi na troše olivového oleje stranou s bramborovými šupinkami.
Fenyklový salát
čerstvý fenykl
petrželka
olivový olej
citronový šťáva
šupinkatá sůlčerstvý zázvor
česnek
domácí jehněčí klobáska
máslo
Zázvor, česnek a klobásku nakrájíme na malé kostičky, smícháme v míse a přelijeme horkým přepuštěným máslem. Takto necháme 1−2 hodiny odstát.
Na talíř servírujeme fenyklový salát, porci ryby, přelijeme přepuštěným máslem s kousky zázvoru, česneku a klobásky.
Ohodnoťte tento recept: