Treska se zelným salátem a smetanovou omáčkou
Lehké jídlo, které nepostrádá gastronomický šmrnc.
filet z tresky
voda
citron
sůl
Ve vyšší pánvi přivedeme vodu k varu, osolíme, zakápneme citronem, do vody vložíme i vymačkaný citron, naskládáme porce tresky a pozvolna 3–4 minuty vaříme, poté vyjmeme.
Příloha
čerstvé mladé zelí
zelený chřest
máslo
citron
V kastrolu rozehřejeme máslo, osolíme, zalijeme citronovou šťávou, vložíme na jemné proužky nakrájené zelí, chvilku podusíme (případně podlijeme troškou zeleninového vývaru) a přidáme vrchní části chřestu, osolíme a půl minutky povaříme.
Omáčka
zeleninový vývar z chřestu či jiné zeleniny
smetana
Do zeleninového vývaru vešleháme smetanu a zredukujeme.
Servírujeme porci zelí s chřestem, tresku a přelijeme trochou omáčky.
Ohodnoťte tento recept: