Ryby a mořské plody

Treska se zelným salátem a smetanovou omáčkou

Lehké jídlo, které nepostrádá gastronomický šmrnc.

filet z tresky
voda
citron
sůl

Ve vyšší pánvi přivedeme vodu k varu, osolíme, zakápneme citronem, do vody vložíme i vymačkaný citron, naskládáme porce tresky a pozvolna 3–4 minuty vaříme, poté vyjmeme.

Příloha

čerstvé mladé zelí
zelený chřest
máslo
citron

V kastrolu rozehřejeme máslo, osolíme, zalijeme citronovou šťávou, vložíme na jemné proužky nakrájené zelí, chvilku podusíme (případně podlijeme troškou zeleninového vývaru) a přidáme vrchní části chřestu, osolíme a půl minutky povaříme.

Omáčka

zeleninový vývar z chřestu či jiné zeleniny
smetana

Do zeleninového vývaru vešleháme smetanu a zredukujeme.

Servírujeme porci zelí s chřestem, tresku a přelijeme trochou omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl