Ratatouille je legendární dušená zelenina z Provence. Poměr lilků, cukety, paprik a rajčat by měl být 1 : 1 : 1 : 1, takže podle velikosti plodů upravte množství. Podáváme k masu, rybám, rýži, těstovinám, s bagetou, zastudena i zatepla.

2 menší lilky
2 cuketky
3 různobarevné papriky
6 rajčat čerstvých nebo loupaných (z konzervy)
olivový olej
provensálské bylinky
1 cibule
2 stroužky česneku

Veškerou zeleninu nakrájíme a opékáme zvlášť.

Nejprve na pánvi opečeme lilek, pojme dost oleje, takže nešetříme, na chvíli můžeme pánev zakrýt poklicí a podusit. Lilek vyjmeme a vložíme do kastrolu a posypeme provensálským kořením.

Do pánve doplníme olej, rozpálíme a opečeme papriky, přendáme do kastrolu k lilku a opět posypeme kořením. Takto postupujeme i s cuketou.

Na závěr na pánvi opečeme cibuli a česnek, přidáme rajčata, podusíme, vložíme do kastrolu k ostatní zelenině, opepříme, osolíme a společně prohřejeme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

317 hlasů

Další recepty Celý díl