Zeleninová jídla

Kaviár z lilku

Tento recept by měl mít ve svém repertoáru každý kuchař i každá hospodyňka: maximálně snadná příprava pokrmu přinese velký ohlas u strávníků.

1 lilek
olivový olej
2 větší stroužky česneku
sůl
lanýžový olej
balsamikový ocet
balsamikový krém

Ze stroužků česneku odstraníme zelenou část (klíček) – kvůli lepšímu trávení.

Lilek podélně rozpůlíme, vložíme do pečicí mísy, zakápneme olivovým olejem, navršíme na něj najemno nakrájený česnek, osolíme.

Pečeme při 200 °C do tmavě hnědé barvy.

Upečený lilek necháme vychladnout, lžící vydlabeme dužinu, vložíme do mísy, smícháme s olivovým olejem, osolíme mořskou solí.

Do tvořítka namačkáme lilkový kaviár, abychom získali úhledný tvar, ale můžeme i lžící vytvarovat pěkný nok. Doplníme listovým salátem, zakápneme olivovým a lanýžovým olejem, balsamikovým octem, dekorujeme balsamikovým krémem.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl