Kaviár z lilku


Tento recept by měl mít ve svém repertoáru každý kuchař i každá hospodyňka: maximálně snadná příprava pokrmu přinese velký ohlas u strávníků.
1 lilek
olivový olej
2 větší stroužky česneku
sůl
lanýžový olej
balsamikový ocet
balsamikový krém
Ze stroužků česneku odstraníme zelenou část (klíček) – kvůli lepšímu trávení.
Lilek podélně rozpůlíme, vložíme do pečicí mísy, zakápneme olivovým olejem, navršíme na něj najemno nakrájený česnek, osolíme.
Pečeme při 200 °C do tmavě hnědé barvy.
Upečený lilek necháme vychladnout, lžící vydlabeme dužinu, vložíme do mísy, smícháme s olivovým olejem, osolíme mořskou solí.
Do tvořítka namačkáme lilkový kaviár, abychom získali úhledný tvar, ale můžeme i lžící vytvarovat pěkný nok. Doplníme listovým salátem, zakápneme olivovým a lanýžovým olejem, balsamikovým octem, dekorujeme balsamikovým krémem.
Ohodnoťte tento recept: