Maso
Espetada
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214562221910001/336614.jpg?1404575302)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1451.jpg?1404148905)
Dalším typickým madeirským pokrmem je espetada – špíz s hovězím masem, obaleným ve směsi česneku, bobkového listu a hrubozrnné soli.
4 porce
800 g nízkého hovězího roštěnce s tukovou vrstvou
česnek
čerstvý bobkový list
hrubozrnná mořská sůl
Česnek nakrájíme na jemné plátky, smícháme a promneme s bobkovým listem a solí.
Roštěnec nakrájíme na kostky, které napichujeme na očistěné, listů zbavené větve, nejlépe vavřínové. Rukou namačkáme česnekovou směs na maso a opékáme z obou stran nad žhavým uhlím.
Podáváme s domácím chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
14 hlasů