Moučníky a cukroví

Pudink z maracuji

Nejprve si uděláme tradiční madeirský desert, který je hodně podobný krému karamel. Důležitá je v něm maracuja, typické ovoce, které na Madeiře roste asi jako v Čechách angrešt.

12 porcí

200 g krupicového cukru
trochu vody
12 vajec
½ l smetany
½ l mléka
250 g kondenzovaného mléka
4 ks maracuji

Cukr rozpustíme na světle hnědý karamel, zalijeme vodou, rozmícháme a vylijeme jím dno zapékacích mističek.

Vejce, smetanu, mléko, kondenzované mléko a dužinu maracuji zlehka vyšleháme metličkou. Tuto směs nalijeme na karamel, asi do ¾ mističky, vložíme do vodní lázně (pekáč s vodou) a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 20 minut.

Vychladíme a podáváme s čerstvým ovocem – papájou, mangem, avokádem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl