Crêpes suzette


6−8 porcí
Těsto
100 g hladké mouky
250 ml 33% smetany
mléko podle potřeby
vanilkový cukr
2 vejce
2 žloutky
přepuštěné máslo
Z uvedených ingrediencí vymícháme hladké těstíčko, které necháme 15 minut odležet. Poté pečeme na přepuštěném másle tenké zlaté palačinky.
Pomerančová omáčka
100 g krystalového cukru
60 g másla
3 pomeranče
1 citron
3 lžíce likéru Grand Marnier
1 kousek celé skořice
1 lžíce koňaku
Z jednoho pomeranče vykrájíme segmenty – měsíčky.
Ze dvou pomerančů a jednoho citronu vymačkáme šťávu.
Do pánve vsypeme cukr, který necháme rozpustit, přidáme máslo a citrusovou šťávu, likér, kousek celé skořice a zredukujeme. Do tohoto rozvaru vložíme na ¼ složené palačinky a plátky pomerančů. Otočíme, zakápneme koňakem, oflambujeme a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: