Moučníky a cukroví

Crêpes suzette

6−8 porcí

Těsto

100 g hladké mouky
250 ml 33% smetany
mléko podle potřeby
vanilkový cukr
2 vejce
2 žloutky
přepuštěné máslo

Z uvedených ingrediencí vymícháme hladké těstíčko, které necháme 15 minut odležet. Poté pečeme na přepuštěném másle tenké zlaté palačinky.

Pomerančová omáčka

100 g krystalového cukru
60 g másla
3 pomeranče
1 citron
3 lžíce likéru Grand Marnier
1 kousek celé skořice
1 lžíce koňaku

Z jednoho pomeranče vykrájíme segmenty – měsíčky.

Ze dvou pomerančů a jednoho citronu vymačkáme šťávu.

Do pánve vsypeme cukr, který necháme rozpustit, přidáme máslo a citrusovou šťávu, likér, kousek celé skořice a zredukujeme. Do tohoto rozvaru vložíme na ¼ složené palačinky a plátky pomerančů. Otočíme, zakápneme koňakem, oflambujeme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl