Dušené osso buco se sušenými švestkami
Osso buco jsou plátky z hovězí kližky s morkovou kostí.
4 porce
4 ks osso buco
mletý pepř
sůl
sádlo nebo olej
2 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
500 g drcených rajčat
100 g sušených švestek
50 g rozinek
2−3 stroužky česneku
snítka tymiánu a rozmarýnu
červené víno
Maso po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyjmeme. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, krátičce osmahneme, přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, snítku rozmarýnu, tymiánu, utřený česnek se solí a dobře promícháme. Po chvilce zalijeme červeným vínem, vložíme opečené kousky osso buca a pod pokličkou dusíme doměkka. Taktéž můžeme vložit do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 1,5 hodiny.
Ohodnoťte tento recept: