Saláty
Salát Lido
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214562221900015/326988.jpg?1400363273)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1427.jpg?1400494782)
Lehký krevetkový salát otevírá naše tříchodové menu vybrané z receptur připravovaných na světové výstavě v Bruselu Expo 1958.
4 porce
400 g vyloupaných vařených krevetek
200 g celeru
voda
2 bobkové listy
2 ančovičky
1 citron
olivový olej
sůlna podávání
lístky salátu, citron, ančovičky
Celer nakrájíme na Juliene (tenké nudličky) a blanšírujeme v osolené vodě s bobkovým listem (krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme).
Z citronové šťávy a oleje vymícháme emulzi a vmícháme nadrobno nakrájené ančovičky.
Do dresinku vmícháme scezený celer a krevety, necháme v chladu 1 hodinu odležet.
Podáváme v koktejlových sklenicích s lístkem salátu, kouskem citronu a ančovičkou.
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů