Saláty

Salát Lido

Lehký krevetkový salát otevírá naše tříchodové menu vybrané z receptur připravovaných na světové výstavě v Bruselu Expo 1958.

4 porce

400 g vyloupaných vařených krevetek
200 g celeru
voda
2 bobkové listy
2 ančovičky
1 citron
olivový olej
sůl

na podávání

lístky salátu, citron, ančovičky

Celer nakrájíme na Juliene (tenké nudličky) a blanšírujeme v osolené vodě s bobkovým listem (krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme).

Z citronové šťávy a oleje vymícháme emulzi a vmícháme nadrobno nakrájené ančovičky.

Do dresinku vmícháme scezený celer a krevety, necháme v chladu 1 hodinu odležet.

Podáváme v koktejlových sklenicích s lístkem salátu, kouskem citronu a ančovičkou.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl