Velikonoční salát se zastřeným vejcem a uzeným pstruhem


Využijme nabídky osvěžující zeleninky, která by měla být součástí každého menu.
4 porce
dresink
hrst sekaného kopru
100 ml smetany ke šlehání
100 g zakysané smetany nebo crème fraîche
1 citron
1 šalotka
1 stroužek česneku
barevný pepř
sůl
V míse smícháme nasekaný kopr, smetanu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, ochutíme drceným pepřem, solí a dobře promícháme.
směs zeleniny
½ hlávkového salátu
4 hrsti polníčku
6 ředkviček
2 hrsti hráškových lusků
12 cherry rajčátek
Omytý a okapaný salát natrháme, přidáme polníček, nakrájené ředkvičky, hráškové lusky, cherry rajčátka a vše zlehka promícháme s výše uvedeným dresinkem.
na podávání
1 uzený pstruh
2 lžíce kapary
4 zastřená vejce
Servírujeme kopeček salátu, doplníme kouskem uzeného pstruha, kapary a zastřeným vejcem.
Ohodnoťte tento recept: