Saláty

Velikonoční salát se zastřeným vejcem a uzeným pstruhem

Využijme nabídky osvěžující zeleninky, která by měla být součástí každého menu.

4 porce

dresink

hrst sekaného kopru
100 ml smetany ke šlehání
100 g zakysané smetany nebo crème fraîche
1 citron
1 šalotka
1 stroužek česneku
barevný pepř
sůl

V míse smícháme nasekaný kopr, smetanu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, ochutíme drceným pepřem, solí a dobře promícháme.

směs zeleniny

½ hlávkového salátu
4 hrsti polníčku
6 ředkviček
2 hrsti hráškových lusků
12 cherry rajčátek

Omytý a okapaný salát natrháme, přidáme polníček, nakrájené ředkvičky, hráškové lusky, cherry rajčátka a vše zlehka promícháme s výše uvedeným dresinkem.

na podávání

1 uzený pstruh
2 lžíce kapary
4 zastřená vejce

Servírujeme kopeček salátu, doplníme kouskem uzeného pstruha, kapary a zastřeným vejcem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl