Maso

Roastbeef

nízký roštěnec
sůl
mletý pepř
olej

Roštěnec nařežeme na straně blány, osolíme, opepříme a dáme péct na rozpálený olej. Když se maso zatáhne, otočíme ho a opečeme i z druhé strany.

Maso vložíme v pekáči na 5 minut do vyhřáté trouby na 160 °C, otočíme a pečeme ještě 10 minut. Poté vyzkoušíme, zde už je pečené. Pokud se po promáčknutí prstem maso příliš „houpe“, je moc měkké, není ještě dostatečně pečené. Obrátíme je a opět vložíme do trouby na dalších 5 minut. Opět vyzkoušíme. Je možné, že celkové pečení vyjde v součtu až na půl hodiny. Vždy záleží na množství, kvalitě masa a typu trouby. Po upečení necháme roastbeef vychladnout a krájíme na velmi tenké plátky.

» Roastbeefové chlebíčky

Ohodnoťte tento recept: 

57 hlasů

Další recepty Celý díl