Ovocná jídla
Palačinky s jahodami a tvarohem


Počin malého školáka, kuchaře začátečníka Šimona Krále dopadl na výbornou. U šestiletého syna jsou už teď zřejmé kuchařské grify a skutečnost, že jablko nepadlo daleko od stromu.
4 porce
250 ml mléka
2 vejce
160−200 g hladké mouky
špetka soli a cukru
olej na pečení
náplň
250 g tučného měkkého tvarohu
2 vanilkové cukry
50 g krupicového cukru
2 žloutky
100 g jahodové marmelády
200 g jahod
lístky máty
Ze surovin připravíme hladké těsto a upečeme palačinky. Hotové potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem a žloutky. Složíme či srolujeme a doplníme jahodami, lístkem máty.
Ohodnoťte tento recept:
74 hlasů