Salát s marinovaným lososem, ananasem a balsamikovým kaviárem


Toto je dílko mladého nadějného dvacetiletého kuchaře Davida Krále. Salát je výtečnou osvěžující záležitostí plnou chutí k sobě perfektně padnoucích. Vrcholem je kulinářský prvek makromolekulární kuchyně – balsamikový kaviár, u nás v pořadu poprvé.
4 porce
200 g filetu z čerstvého lososa
1:1 krystalový cukr a hrubozrnná sůl
200 g čerstvého ananasu
směs listových salátů
dresink
200 ml kokosového mléka
1 limeta
1 čerstvá červená chilli paprička
čerstvý koriandr
mletý pepř
špetka
mleté skořice
cukru
soli
balsamikový kaviár
½ l vody + 6 g cala-base (kalcium)
200 ml balsamikového octa + 2 g algi-base (alginát)
Očištěný, opláchnutý a osušený filet z lososa naložíme do směsi soli a cukru. Ponecháme marinovat 1 hodinu, potom opět opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Ananas okrájíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Kokosové mléko a limetovou šťávu smícháme s nadrobno nakrájeným chilli, čerstvým koriandrem, pepřem, skořicí, cukrem a solí.
Listové saláty promícháme s ananasem a dresinkem, doplníme plátky lososa a balsamikový kaviár.
Ohodnoťte tento recept: