Zvěřinová paštika s brusinkami


Lahůdková paštika podávaná s čerstvým pečivem je fantastická lahůdka. Stačí už jen sklenka vína a gastronomický zážitek je na světě.
400 g zvěřinového ořezu
200 g vepřového bůčku
1 cibule
4 stroužky česneku
směs drceného koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
200 ml vody
200 g vepřových jater
muškátový oříšek
200 g brusinkového kompotu
4 žloutky
sůl
Zvěřinu a bůček nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, osolíme a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme asi 45 minut.
Zchladlé pečené maso nameleme spolu se syrovými játry, vmícháme brusinkový kompot, vejce a ochutíme muškátovým oříškem. Velmi dobře promícháme, vložíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
Sklenice dáme do hrnce s trochou vody (aby byly sklenice tak do třetiny potopené nebo můžeme použít i pařák na knedlíky). V páře vaříme podle velikosti sklenic 40−60 minut.
Necháme zchladnout a můžeme ihned použít nebo uchováme v chladu.
Podáváme s pečivem.
Ohodnoťte tento recept: