Maso

Smažená kotleta s hranolky a sázeným vejcem

4 kusy vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
lžíce másla
snítka tymiánu

Na hranolky

600 g vařených brambor
2 lžíce octa
sůl
1 l oleje

Na dokončení

4 vejce
sůl

Brambory si nakrájíme na hranolky. V hrnci zahřejeme vodu s octem, osolíme a asi 2 minuty spaříme brambory a necháme vychladnout.

V hrnci si rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme hranolky. Nakonec osolíme.

Kotletu si osolíme, opepříme a potřeme olejem. Opékáme středně zprudka z každé strany. Nakonec přidáme lžíci másla a tymián a ještě „koupeme“. Vyjmeme a necháme chvíli odpočinout.

V pánvi si uděláme 4 volská oka. Osolíme, opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl