Maso
Smažená kotleta s hranolky a sázeným vejcem


4 kusy vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
lžíce másla
snítka tymiánu
Na hranolky
600 g vařených brambor
2 lžíce octa
sůl
1 l oleje
Na dokončení
4 vejce
sůl
Brambory si nakrájíme na hranolky. V hrnci zahřejeme vodu s octem, osolíme a asi 2 minuty spaříme brambory a necháme vychladnout.
V hrnci si rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme hranolky. Nakonec osolíme.
Kotletu si osolíme, opepříme a potřeme olejem. Opékáme středně zprudka z každé strany. Nakonec přidáme lžíci másla a tymián a ještě „koupeme“. Vyjmeme a necháme chvíli odpočinout.
V pánvi si uděláme 4 volská oka. Osolíme, opepříme.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů