Ryby a mořské plody

Tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou

Sváteční pochoutka, naprosto dokonalá, která určitě zpestří i Vaše sváteční menu.

4 porce

3 mušle sv. Jakuba
300 g filetu z lososa bez kůže
1/2 červené cibule
petrželka
mletý pepř
sůl

petrželová omáčka

2 hrsti petrželky
slunečnicový olej
mletý pepř
sůl

Lososa nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak mušle sv. Jakoba (čtyři plátky ponecháme stranou na ozdobu). Vše společně smícháme v misce a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl.

Směs namačkáme do tvořítka, navrch ozdobíme plátkem mušle, přelijeme petrželovou omáčkou. Omáčku připravíme rozmixováním všech uvedených ingrediencí.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl