Ryby a mořské plody

Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú

Další tip na sváteční předkrm či mezichod, kterým ohromíte každého strávníka. Jemná a specifická chuť mušlí sv. Jakuba si rozumí s nasládlým hráškem a sladkokyselým jablíčkem.

4 porce

4 mušle sv. Jakuba
slunečnicový olej
máslo
šupinková mořská sůl

Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.

Hráškové ragú

přepuštěné máslo
hrášek
jablko

Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.

Hráškové pyré

vařený hrášek
smetana
mletý pepř
sůl

Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.

Na podávání

bylinky

Servírování

Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl