Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú


Další tip na sváteční předkrm či mezichod, kterým ohromíte každého strávníka. Jemná a specifická chuť mušlí sv. Jakuba si rozumí s nasládlým hráškem a sladkokyselým jablíčkem.
4 porce
4 mušle sv. Jakuba
slunečnicový olej
máslo
šupinková mořská sůl
Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.
Hráškové ragú
přepuštěné máslo
hrášek
jablko
Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.
Hráškové pyré
vařený hrášek
smetana
mletý pepř
sůl
Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.
Na podávání
bylinky
Servírování
Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.
Ohodnoťte tento recept: