Dýňové minestrone


1 dýně hokkaido
1 stonek jarní cibulky
1 stonek řapíkatého celeru
2 mrkve
1 brambora
2 stroužky česneku
olivový olej
100 ml loupaných rajčat v plechovce
1000 ml zeleninového vývaru
malý svazek bazalky
80 g parmazánu
hrst čerstvého špenátu
150 g těstovin
Na dokončení
1 bagetka
160 g parmazánu
Zeleninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme nasekaný česnek, rajčata, zalijeme vývarem a vaříme. Do polévky natrháme bazalku, přidáme parmazán, osolíme a polévku necháme vařit.
Zatím si uvaříme vedle v hrnci těstoviny a scezené nakonec přidáme do uvařené polévky společně s čerstvým špenátem. Již nevaříme.
Bagetku si nakrájíme na kolečka, posypeme půlkou strouhaného parmazánu a krátce zapečeme v troubě.
Polévku servírujeme s pečenou bagetkou a nastrouhaným parmazánem.
Ohodnoťte tento recept: