Smažené kuřecí paličky v bylinkovém podmáslí a kukuřičné strouhance s kedlubnovými hranolky, chilli majonéza


8 ks kuřecích paliček
0,5 kg kukuřičné strouhanky
0,5 kg hladké mouky
500 ml podmáslí
lžička oregana
lžička tymiánu
lžička rozmarýnu
sůl
pepř
1 l oleje
Kedlubnové hranolky
4 kedlubny
lžíce kurkumy
sůl
Majonéza
150 ml majonézy
svazek petrželky
½ chilli papričky
Podmáslí si smícháme s bylinkami, solí a pepřem. Kuřecí paličky osolíme, obalíme v mouce, ochuceném podmáslí a nakonec v kukuřičné strouhance.
V hrnci si rozpálíme vysokou vrstvu oleje a zprudka smažíme jednotlivé paličky. Jakmile jsou osmažené, vkládáme v pekáči do trouby rozehřáté na 160 stupňů a dopékáme asi 20–25 minut.
Kedlubny si nakrájíme na hranolky, které spaříme v horké osolené vodě s kurkumou. Po minutě vyjmeme a zchladíme v ledové vodě.
Pažitku a chilli papričku si nasekáme nadrobno a smícháme s majonézou.
Ohodnoťte tento recept: