Maso

Jehněčí hřebínek s fazolemi a omáčkou s nakládanými kapary

4 porce

1 kg jehněčího hřbetu
celý černý pepř
7 semínek fenyklu
sůl
olej na osmahnutí
lžíce másla

Na omáčku

1 cibule
60 g nakládaných kapar (plody i poupátka)
20 g ančoviček
200 ml smetany
150 ml drůbežího vývaru
80 g másla
olivový olej
lžíce citronové šťávy
lžička nasekaného estragonu

Na přílohu

200 g vařených červených fazolí
200 g vařených bílých fazolí
hrst fazolových lusků
hrst hráškových lusků
2 stroužky česneku
1 svazek čerstvého estragonu
olivový olej
lžíce másla
sůl
pepř

Celý černý pepř a fenykl si rozdrtíme v hmoždíři. Jehněčí hřbet si očistíme od tukové vrstvy, osolíme, posypeme směsí z hmoždíře a opečeme z obou stran dozlatova na pánvi s olejem. Nakonec přidáme máslo. Poté pečeme v troubě na 160 stupňů asi 10 minut.

Cibuli, kapary a ančovičky si nakrájíme na velmi drobné kousky. V rendlíku si rozpálíme olivový olej společně s polovinou másla a osmahneme krátce cibulku, po chvíli ančovičky a kapary. Promícháme a zalijeme vývarem, přidáme citronovou šťávu, zamícháme a nakonec vlijeme smetanu a vaříme. Až směs zredukujeme a vznikne nám omáčka, přidáme zbytek másla a lžíci nadrobno nasekaného estragonu.

Fazolové a hráškové lusky zblanšírujeme. Česnek si nasekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, krátce osmahneme česnek a přisypeme červené i bílé fazole. Prohřejeme, přidáme fazolové a hrachové lusky, a nakonec přisypeme estragon.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl