Maso

Králičí hřbet po italsku

2 králičí hřbety
8 plátků sušené šunky
8 lístků šalvěje
olej
šťáva z ½ citronu
2 lžíce másla

Jáhlová kaše

200 g jáhel
500 ml mléka
sůl
hrst pažitky
špetka tymiánu
menší hrst hladkolisté petržele

Teplá zelenina

2 lžíce másla
6 lístků máty
100 g brokolice
1 cibule

Králičí hřbet rozkrojíme na špalíčky, vložíme na plátek šunky, přidáme šalvěj a zamotáme. Propíchneme špejlí. Na pánvi rozpálíme olej a válečky pozvolna opečeme. Ke konci pečení vlijeme šťávu z citronu a másla.

Jáhly spaříme a uvaříme v mléce v poměru zhruba 1:3. Nezapomeňte míchat nebo přilít tekutinu. Osolíme. Ke konci vsypeme nadrobno nasekanou pažitku, petrželku a tymián. Osolíme dle vlastní chuti.

Brokolici a cibuli si nakrájíme na velké kusy a blanšírujeme v hrnci s vroucí vodou asi jednu minutu. Pomocí sítka vyndáme a rovnou vložíme do pánve s rozpáleným máslem, do kterého přidáme nasekanou mátu. Společně prohřejeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl