Různé

Turecká vejce na dva způsoby

Sladká

200 g bílého jogurtu
lžička medu
lžička citronové kůry
2 vejce

Na dokončení budete potřebovat

hrst loupaných pistácií
lžíci medu

Slaná

200 g bílého jogurtu
1–2 stroužky česneku
sůl
2 vejce
100 g másla
špetka chilli
špetka uzené papriky

Na dokončení

hrst sekané pažitky
špetku chilli

Uvaříme si zastřená vejce.

Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme chilli a uzenou papriku. Jogurt smícháme s česnekem, který jsme utřeli se solí. Vejce dáme do misky, přelijeme česnekovým jogurtem a dozdobíme petrželkou a chilli.

Jogurt smícháme s medem a nastrouhanou citronovou kůrou. Pak s ním přelijeme zastřené vejce v misce, navrch dáme loupané pistácie a zakápneme medem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl