Různé
Turecká vejce na dva způsoby


Sladká
200 g bílého jogurtu
lžička medu
lžička citronové kůry
2 vejce
Na dokončení budete potřebovat
hrst loupaných pistácií
lžíci medu
Slaná
200 g bílého jogurtu
1–2 stroužky česneku
sůl
2 vejce
100 g másla
špetka chilli
špetka uzené papriky
Na dokončení
hrst sekané pažitky
špetku chilli
Uvaříme si zastřená vejce.
Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme chilli a uzenou papriku. Jogurt smícháme s česnekem, který jsme utřeli se solí. Vejce dáme do misky, přelijeme česnekovým jogurtem a dozdobíme petrželkou a chilli.
Jogurt smícháme s medem a nastrouhanou citronovou kůrou. Pak s ním přelijeme zastřené vejce v misce, navrch dáme loupané pistácie a zakápneme medem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů