Tvarohové pagáče se zelím


Slovenská a maďarská specialita v podobě pečiva, tak zvaných pagáčů, nikdy nezklame!
300 g hladké mouky
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
250 g měkkého tvarohu
250 g másla
½ lžičky soli
250 g kysaného zelí
1 žloutek
kmín
Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí a smícháme s tvarohem (pokud je tvaroh hrudkovitý, protřeme ho sítem), změklým máslem a vymačkaným pokrájeným kysaným zelím, vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Těsto rozválíme na výšku 1 cm, vykrajujeme kolečka, potíráme rozšlehaným žloutkem s trochou soli, sypeme kmínem. Pečeme při vyšší teplotě 180−190 °C dozlatova. Pagáče vydrží dlouho vláčné, dají se i rozpéct a skvěle chutnají samotné k vínu i pivu či jako příloha.
Ohodnoťte tento recept: