Pomazánky
Pomazánka z červené řepy a tofu s fermentovanými slunečnicovými semínky


200 g uzeného tofu
200 g vařené červené řepy
olivový olej
1–2 lžíce fermentovaného slunečnicového semínka
sůl
pepř
2 lžíce veganské majonézy
šťáva z 1/2 citronu
špetka citronové kůry
Na dokončení
řeřicha
Den předem namočíme slunečnicová semínka do vody, přidáme špetku soli a pár kapek citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě fermentovat.
Tofu nastrouháme a opečeme na kapce olivového oleje. Přidáme sůl, pepř a kůru z citronu. Přesypeme do mísy a přistrouháme i vařenou červenou řepu.
Společně promícháme v míse, ještě dochutíme mletým pepřem, solí, majonézou a citronovou šťávou. Na závěr vmícháme scezená fermentovaná semínka a mažeme na jakoukoli bagetku a zdobíme řeřichou.
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů