Moučníky a cukroví

Anglický zimní dort s polevou

Na těsto

125 g másla
125 g třtinového cukru
70 g melasy
5 vajec M
6 g prášku do pečiva
2 g jedlé sody
250 g hladké mouky
25 g rumu
3 g soli
2 g mletého muškátového oříšku
2 g mletého zázvoru
kůra z 1 pomeranče
kůra z 1 citronu

Ovocná směs

250 g rozinek
250 g sušených švestek
250 g sušených meruněk
125 g kandované pomerančové kůry
125 g kandovaných třešní
20 g hladké mouky

Sirup

100 ml šťávy z pomeranče a citronu
100 g cukru krupice

Poleva

1 bílek
120 g cukru moučka

V rendlíku si rozpustíme máslo a vlijeme do mísy. Přidáme třtinový cukr, melasu, rum, koření, promícháme a přidáme zbylé ingredience a znovu pořádně promícháme.

Sušené ovoce si nakrájíme nadrobno a všechno společně nasypeme do mísy. Přidáme hladkou mouku, opatrně promícháme a tuto směs vsypeme do těsta. Společně smícháme a vlijeme do vymazaného plechu, dole s pečicím papírem.

Pečeme v troubě na horkovzduch na 150 stupňů 60–90 minut. Ideálně v polovině pečení přikryjeme alobalem.

Šťávu z pomeranče a citronu vymačkáme do hrnce, přisypeme cukr a společně provaříme. Nalijeme na upečený dort.

Bílek smícháme v míse s cukrem a vyšleháme do kompaktní hmoty. Potřeme jím vychladnutý dort.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl