Moučníky a cukroví

Šneky s perníkovým máslem a krémem ze žervé

Na těsto

400 g hladké mouky
50 g cukru krupice
220 g mléka
50 g másla
15 g droždí
1 vejce M
5 g soli

Perníkové máslo

100 g másla
100 g třtinového cukru
10 g perníkového koření

Poleva

80 g žervé
100 g moučkového cukru

Mouku na těsto dáme do mísy, přidáme droždí, cukr, vejce a mléko a necháme asi 3 minuty v robotu vymíchat, aby se spojily ingredience. Poté přidáme sůl a máslo a hněteme, dokud nemáme hladké těsto. Těsto necháme 30–40 minut vykynout v míse. Mezitím si máslo na náplň dáme do rendlíku a rozpustíme. Přisypeme třtinový cukr a perníkové koření. Vymícháme dohladka a necháme pořádně vychladnout.

Pekáček vysteleme pečícím papírem. Vykynuté těsto opatrně vyndáme na pomoučený plát a vyválíme do tvaru obdélníku a ten pomažeme perníkovým máslem. S pomocí natahování zarolujeme. Rozkrojíme na 16 stejných šneků, které vyskládáme do pekáčku. Necháme dokynout a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů na 5 minut, ihned stáhneme na 170 stupňů pečení na horký vzduch a pečeme dále 25–30 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Žervé smícháme s moučkovým cukrem a po upečení a vychladnutí šneků směsí celý pekáč rovnoměrně potřeme (chvíli po vychladnutí).

Ohodnoťte tento recept: 

39 hlasů

Další recepty Celý díl