HoubyMaso

Kuřátko plněné houbovou nádivkou s medovou dýní

2 ks kuřecích prsou s kůží
2 starší housky
lžíce másla
50–80 g hub
lžíce nasekané hladkolisté petržele
sůl
špetka muškátového oříšku
1 vejce
1 lžíce másla

Na přílohu

½ menší dýně hokkaido
olej na osmahnutí
lžíce dýňových semínek
lžíce slunečnicových semínek
špetka chilli
sůl
1–2 lžíce medu
lžíce másla

Starší housky si nakrájíme na kostky, houbičky na drobné kostičky a společně osmahneme na másle. Po osmahnutí přidáme petrželku, sůl, muškátový oříšek, promícháme a odstavíme ze sporáku. Poté přidáme 1 vejce, které vmícháme do směsi.

Do kuřecích prsou si vykrojíme kapsu a vychladlou nádivku dáme dovnitř. Kuřecí prso pořádně osolíme, potřeme olejem a opečeme na pánvi kůží dolů. Po opečení a odlepení od dna pánve otočíme a pečeme z druhé strany. Přidáme lžíci másla a pod pokličkou pečeme dále asi 15 minut.

Dýni si nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi s olejem. Po chvíli přidáme směs semínek, chilli a osolíme. Úplně nakonec vmícháme med. Do výpeku můžeme vmíchat lžíci másla.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl