Maso

Srnčí hřbet marinovaný s jalovcem a hruškovicí, bramborovo-houbové rösti, dýně a pastinák

4 porce

700 g srnčího hřbetu
5 kuliček jalovce
sůl
mletý pepř
čerstvý rozmarýn
20 ml hruškovice

Bramborové rösti

600 g vařených brambor ve slupce
200 g másla
špetku muškátového ořechu
200 g hub
1–2 lžičky solamylu
sůl
pepř

200 g spařeného pastináku
250 g dýně
100 g hub
50 ml vývaru
šťáva z ½ citronu
sůl
olej na smažení

Srnčí hřbet si osolíme z obou stran, přidáme nadrcený jalovec, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn a zalijeme částí hruškovice. Necháme odpočinout.

Poté opékáme na pánvi s olejem z obou stran. Po otočení ještě zakápneme hruškovicí a přidáme lžíci másla a poléváme.

Brambory si nastrouháme na struhadle, houby si nakrájíme na velmi drobné kousky, přistrouháme špetku muškátového oříšku, přidáme škrob, osolíme, opepříme. Na velké vrstvě másla smažíme směs a postupně vařečkou tvarujeme do placky.

Pastinák a houby nakrájíme na čtvrtky a osmahneme na pánvi. Vyjmeme. Ve stejné pánvi osmahneme na malé kostky nakrájenou dýni, přidáme šťávu z citronu, osolíme, zalijeme vývarem a přidáme osmahnuté houby a pastinák a vše společně promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl