Vepřová krkovice s bylinkovým máslem, salát z barevné řepy s balkánským sýrem
800 g vepřové krkovice
pepř
olej
sůl
2 lžíce bylinkového másla
Salát
1 žlutá mrkev
1 oranžová mrkev
1 žlutá řepa
1 červená řepá
sůl
pepř
lžíce másla
2 cibule
1 lžíce sádla
2 snítky tymiánu
1–2 lžičky medu
šťáva z ½ pomeranče
šťáva z ½ citronu
250 g balkánského sýra
Neloupanou mrkev a červenou řepu si upečeme v troubě na 160 stupňů (asi 40 minut, podle potřeby). Po upečení oloupeme.
Cibuli si nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi se sádlem a přisypeme na kostky nakrájenou pečenou zeleninu. Opepříme, přidáme tymián, med a šťávu z citronu i pomeranče. Promícháme a necháme společně prohřát. Poté necháme vychladnout a až nakonec při servírování přidáme na kostky nakrájený balkánský sýr.
Vepřovou krkovici si nakrájíme na silnější pláty, opepříme, potřeme olejem. Opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Po zatáhnutí osolíme. Přidáme bylinkové máslo a maso přelíváme. Necháme odpočinout.
Ohodnoťte tento recept: