Šumavský bramborák, houbové ragú a zelný salát

Houbové ragú

100 g špeku
2 cibule
lžíce sádla
200 g lišek
6 lístků šalvěje
pepř
sůl
150 ml vývaru

Bramboráky

600 g brambor
4 stroužky česneku
lžíce majoránky
2 vejce
sůl
pepř
3 lžíce mléka
150 g hladké mouky
řepkový olej na smažení

Dozdobení

200 g zelného salátu od Mileny
hráškové klíčky

Špek a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi se sádlem. Přidáme lišky a ty také opečeme. Přidáme lístky šalvěje, opepříme a osolíme, společně promícháme a krátce opečeme. Nakonec zalijeme vývarem a necháme vařit.

Brambory si společně s česnekem nastrouháme na struhadle, přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř a společně promícháme. Přidáme mléko a přisypáváme mouku podle potřeby a vodnatosti těstíčka. Na pánvi si rozpálíme vrstvu oleje a smažíme bramboráky.

Bramboráky poklademe zelným salátem, zarolujeme a podáváme přelité houbovým ragú. Můžeme dozdobit hráškovými klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl