Zapečená tortilla s kuřecím masem se zeleninou a jogurtovým dipem


4 ks pšeničné tortilly
400 g kuřecích prsou
sůl
pepř
špetka chilli
2 lžíce bílého jogurtu
2 snítky tymiánu
lžíce másla1 cuketa
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
olej na osmahnutí
pepř
sůl
150 g nakládané kukuřice
Salátek
2 rajčata
1 okurka
½ ledového salátu
Dresink
3 lžíce oleje
2 lžíce cukru
šťáva z 1 citronu
sůl
Dip
4 stroužky česneku
sůl
1 jogurt
Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a 2 lžíce bílého jogurtu a společně promícháme. Nakonec přidáme tymián a ještě jednou promícháme. Rozpálíme si pánev a maso si opečeme. Po zatáhnutí přidáme máslo.
Cuketu, mrkve, celer a cibuli si nakrájíme na větší klínky a zprudka orestujeme na pánvi s olejem. Přidáme nakládanou kukuřici a až ke konci opepříme a osolíme. Nakonec vmícháme masovou směs z pánve.
Tortilly si krátce opečeme na pánvi a plníme směsí z pánve, zabalíme, a ještě krátce zapečeme na pánvi nebo kontaktním grilu.
Zeleninu na salátek si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Suroviny na dresink si dáme do mísy, vymícháme a zalejeme jím salátek.
Česnek si utřeme se solí a smícháme s bílým jogurtem. Můžeme přisypat tymián.
Ohodnoťte tento recept: