Maso

Zapečená tortilla s kuřecím masem se zeleninou a jogurtovým dipem

4 ks pšeničné tortilly
400 g kuřecích prsou
sůl
pepř
špetka chilli
2 lžíce bílého jogurtu
2 snítky tymiánu
lžíce másla

1 cuketa
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
olej na osmahnutí
pepř
sůl
150 g nakládané kukuřice

Salátek

2 rajčata
1 okurka
½ ledového salátu

Dresink

3 lžíce oleje
2 lžíce cukru
šťáva z 1 citronu
sůl

Dip

4 stroužky česneku
sůl
1 jogurt

Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a 2 lžíce bílého jogurtu a společně promícháme. Nakonec přidáme tymián a ještě jednou promícháme. Rozpálíme si pánev a maso si opečeme. Po zatáhnutí přidáme máslo.

Cuketu, mrkve, celer a cibuli si nakrájíme na větší klínky a zprudka orestujeme na pánvi s olejem. Přidáme nakládanou kukuřici a až ke konci opepříme a osolíme. Nakonec vmícháme masovou směs z pánve.

Tortilly si krátce opečeme na pánvi a plníme směsí z pánve, zabalíme, a ještě krátce zapečeme na pánvi nebo kontaktním grilu.

Zeleninu na salátek si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Suroviny na dresink si dáme do mísy, vymícháme a zalejeme jím salátek.

Česnek si utřeme se solí a smícháme s bílým jogurtem. Můžeme přisypat tymián.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl