Maso

Kuřecí suprême plněné bylinkovým máslem a mrkvová caponata s baby brambůrky

4 kuřecí suprême s kůží
200 g šunky jamón serrano
200 g másla
svazeček tymiánu
svazeček rozmarýnu
6 stroužků česneku
kůra z 1 citronu
sůl
pepř
olivový olej na potření
pár lístků hladkolisté petržele
2 červené cibule
200 g vařených baby brambor
300 g mladých mrkviček
2 stroužky česneku
2 papričky jalapeňo
olivový olej dle potřeby
50 g piniových oříšků
50 g rozinek
2 lžíce medu
150 ml bílého vína

Česnek utřeme se solí. Tymián a rozmarýn nasekáme nadrobno a vše smícháme se změklým máslem. Přistrouháme citronovou kůru. Osolíme, opepříme. Jamón si nakrájíme nadrobno a přidáme do másla.

Do kuřecího prsa si nařízneme kapsu a naplníme ji bylinkovým máslem. Maso ještě opepříme a potřeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril kůží dolů. V průběhu grilování otočíme.

Cibuli a mrkve si nakrájíme na klínky, brambory rozpůlíme. Česnek nakrájíme na plátky. Vše si pokapeme olivovým olejem. Použijeme pánev na gril a opékáme cibuli. Mrkev a brambory grilujeme na roštu. K cibuli přidáme nakrájené papričky jalapeňo a česnek. Přisypeme piniové oříšky a rozinky, zalijeme vínem a přidáme med. Po chvíli přidáme do pánve i grilované mrkve a brambory. Při servírování zdobíme pár lístky hladkolisté petržele.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl