Maso

Vepřová kotleta a salát z mladého zelí s ciderem

1 kg vepřových kotlet s kostí
1 špičaté zelí
sůl
pepř
olivový olej
200 ml suchého cideru
1 limeta nebo citron

Marináda

10 lístků šalvěje
6 stroužků česneku
2 ks papriček jalapeňos
5 lžic olivového oleje
sůl

Do hmoždíře vložíme česnek, papričky jalapeňos a šalvěj a společně roztlučeme. Přidáme sůl a olej a znovu promícháme. Kotlety si nařízneme, potřeme směsí z hmoždíře a necháme marinovat. Poté opečeme na pánvi, z každé strany asi 3 minuty.

Zelí rozkrojíme na polovinu, bohatě osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a zprudka osmahneme na pánvi. Znovu osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Po pár minutách podlijeme ciderem a vaříme. Poté dáme do trouby na 160 stupňů na 15 minut.

Servírujeme kotletu s kouskem zelí, můžeme zakápnout citronem či limetkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl