Maso

Kebab

Vůně exotiky na české chalupě vám jistě přijde vhod. Příprava je snadná, jen upozorňuji, cibulku a zázvor krájejte velmi najemno, aby hmota byla kompaktní a dobře držela na špejlích. Pokud jste již vyzkoušeli nějakou specialitu z předchozího dílu indické kuchyně, máte ve své výbavě koření garam masala. Pokud ne, zakoupíte ve specializovaných prodejnách kořením nebo objednáte přes internet. (Eventuelně nám napište o kontakt).

4 porce

450 g hovězího masa
1 velká cibule
15 g čerstvého zázvoru
10 stroužků česneku
1 žloutek
1 lž. mleté skořice
½ lž. mletého kardamomu
1 lž. mletého chilli
½ lž. garam masala
½ lž. černého pepře
hrst jemně sekané petrželové nati nebo koriandru
olej
sůl

1. Cibuli a česnek nakrájíme na velmi jemno, stejně tak čerstvý zázvor, petrželku nasekáme, vše přidáme do mísy k masu, okořeníme čerstvě mletým nebo drceným kardamomem, pepřem, indickým kořením garam masalou (prodává se již jako hotová směs) a se žloutkem dobře propracujeme.

2. Z masa tvarujeme placičky, které napichujeme na dvojité špejle (aby maso lépe drželo a neklouzalo) a pečeme na grilu dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl