Pečená vepřová panenka, restované houby s mladými bramborami, omáčka z čerstvého kopru a pošírované vejce


680 g vepřové panenky
sůl
pepř
olej na potření
8 malých vařených raných brambor
olej na osmahnutí
250 g hub
75 g másla
sůl
Na omáčku budete potřebovat:
1 cibuli
100 g másla
50 g hladké mouky
500 ml vývaru
50 g octa
50 g cukru
sůl
150 ml smetany
1 svazek kopru
2 kapky kmínového oleje
Na dokončení budete potřebovat:
4 vejce
Cibuli si nakrájíme najemno a necháme zpěnit v hrnci s částí másla. Přisypeme mouku, osmahneme a přilijeme vývar. Necháme alespoň 20 minut vařit. Během vaření přidáme ocet, cukr a sůl. Poté přidáme smetanu a zbytek másla. Kopr si nasekáme nadrobno a přidáme ho nakonec spolu s 2 kapkami kmínového oleje.
Maso si opepříme, osolíme a potřeme olejem. Osmahneme na rozpálené pánvi a jakmile se maso zatáhne, dáme ho do trouby a dopečeme 6-7 minut na 180 stupňů.
Brambory překrojíme napůl, houby na čtvrtky a společně je opečeme v pánvi na oleji. Osolíme a po chvíli ještě přidáme máslo.
Na závěr si připravíme 4 zastřená vejce a servírujeme jednotlivé komponenty.
Ohodnoťte tento recept: