Různé

Chřest zapečený s jarní zeleninou a uzeným kuřetem

400 g uzených kuřecích stehen
800 g zeleného chřestu
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
lžíci soli
šťávu z ½ citronu
400 g bílého chřestu
4 jarní cibulky
3 stroužky česneku
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
2 mrkve
lžíci másla
pepř
sůl
špetku muškátového květu
200 g čerstvého špenátu
6 vajec
250 ml smetany
50 g parmazánu

Na dokončení budete potřebovat:

6 lžic zakysané smetany
řeřichu

Zelený chřest asi minutu spařujeme v horké, slané vodě s bobkovým listem, novým kořením a šťávou z citronu. Poté si ho poskládáme do pekáčku. Kedlubnu a ředkvičky nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a taktéž spaříme asi 2 minuty v horkém nálevu. Z hrnce vložíme vše rovnou do pánve s máslem a krátce zarestujeme. Opepříme. Mezitím si nakrájíme bílý chřest, jarní cibulku a česnek na drobná kolečka a vsypeme do pánve k ostatní směsi, vše společně zarestujeme, osolíme a přidáme muškátový květ.

Uzená stehna obereme, maso nakrájíme na kousky a přidáme do pánve. Po chvíli přidáme špenát a prohřejeme se směsí. Nakonec ji celou nasypeme do pekáčku na zelený chřest. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut.

Mezitím si v míse smícháme vejce se smetanou a v polovině pečení vlijeme do pekáčku ke směsi a povrch posypeme strouhaným parmazánem.

Hotové podáváme se zakysanou smetanou a zdobíme řeřichou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl