Chřest zapečený s jarní zeleninou a uzeným kuřetem


400 g uzených kuřecích stehen
800 g zeleného chřestu
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
lžíci soli
šťávu z ½ citronu
400 g bílého chřestu
4 jarní cibulky
3 stroužky česneku
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
2 mrkve
lžíci másla
pepř
sůl
špetku muškátového květu
200 g čerstvého špenátu
6 vajec
250 ml smetany
50 g parmazánu
Na dokončení budete potřebovat:
6 lžic zakysané smetany
řeřichu
Zelený chřest asi minutu spařujeme v horké, slané vodě s bobkovým listem, novým kořením a šťávou z citronu. Poté si ho poskládáme do pekáčku. Kedlubnu a ředkvičky nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a taktéž spaříme asi 2 minuty v horkém nálevu. Z hrnce vložíme vše rovnou do pánve s máslem a krátce zarestujeme. Opepříme. Mezitím si nakrájíme bílý chřest, jarní cibulku a česnek na drobná kolečka a vsypeme do pánve k ostatní směsi, vše společně zarestujeme, osolíme a přidáme muškátový květ.
Uzená stehna obereme, maso nakrájíme na kousky a přidáme do pánve. Po chvíli přidáme špenát a prohřejeme se směsí. Nakonec ji celou nasypeme do pekáčku na zelený chřest. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut.
Mezitím si v míse smícháme vejce se smetanou a v polovině pečení vlijeme do pekáčku ke směsi a povrch posypeme strouhaným parmazánem.
Hotové podáváme se zakysanou smetanou a zdobíme řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: