Těstoviny
Penne all‘ arrabiata


Čertovsky dobré jsou těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cibule, česneku, špetky chilli a bylinek. Jednoduché a jednoduše famózní.
4 porce
400 g originálních italských těstovin penne
400 g drcených rajčat
1 menší cibule
panenský olivový olej
3 stroužky česneku
špetka sušené chilli papričky
hrst sekané petržele
snítka bazalky
sůl
ovčí sýr Pecorino Romano
Na oleji zpěníme jemně krájenou cibuli, česnek a chilli. Přidáme rajčata a prohřejeme, na závěr vmícháme nasekané bylinky, promícháme s vařenými těstovinami, podáváme sypané sýrem Pecorino Romano.
Těstoviny vaříme podle návodu v osolené vodě s olejem. Vaříme na skus, nesmíme převařit. Scedíme a ihned vmícháme do připravené rajčatové směsi.
Ohodnoťte tento recept:
48 hlasů