Ryby a mořské plody

Mořský vlk s chřestovou tarhoňou

3 ks mořského vlka
pepř
sůl
olivový olej
špetka šafránu
3 stroužky česneku
2–3 lžíce másla
2 snítky tymiánu

Tarhoňa

400 g zeleného chřestu
lžíce olivového oleje
2 šalotky
150 ml vývaru
100 ml bílého vína
2 větvičky čerstvého tymiánu
200 g tarhoni
150 ml smetany 33%
80 g másla
sůl
pepř
100 g parmezánu

Chřest si nakrájíme na menší kousky a rychle osmahneme na olivovém oleji. Poté vyjmeme na talíř. Ve stejné pánvi s olejem si osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme vývarem, bílým vínem, přidáme tymián, přisypeme nasucho osmahnutou tarhoňu, zalijeme smetanou, přidáme máslo a společně několik minut vaříme. Osolíme, opepříme. Mezitím si na struhadle nastrouháme parmezán a vložíme ho do směsi také. Do vařící směsi přidáme chřest a společně ještě krátce povaříme.

Mořského vlka si vyfiletujeme (popř. koupíme už jen filety – 6 ks), filety opepříme, osolíme, potřeme olejem, nařízneme na kůži a na oleji osmahneme kůží dolů. Poté otočíme, přidáme máslo, tymián, šafrán a česnek. Poléváme máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl