Pakora


3 malé cukety
2 červené cibule
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky římského kmínu
pepř
sůl
8 lžic cizrnové mouky
5–10 lžic vody (dle potřeby)
olej na smažení
Chutney
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti jarní cibulky
1 papričku jalapeño
hrst mandlí
1 jablko
šťáva z 1 limetky
sůl
pepř
8 lžic olivového oleje
Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka, cukety na kolečka a společně nasypeme do mísy. Přidáme koření, osolíme, opepříme, zasypeme moukou, postupně přidáváme vodu a rukama pořádně promícháme. V pánvi si rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme různě tvarované kousky. Papričku, jarní cibulku, koriandr a jablko nakrájíme a vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a společně rozetřeme. Můžeme využít i mixér. Osmažené kousky namáčíme v chutney.
Ohodnoťte tento recept: