Tvarohový jahodový koláč s drobenkou


Koláč
1 kg plnotučného měkkého tvarohu z kelímku
250 g cukru krupice
180 g oleje
4 vejce M
130 g dětské krupičky
12 g prášku do pečiva
2 g soli
1 limeta
1 kg čerstvých jahod
Drobenka
100 g hladké mouky
50 g másla
40 g cukru krupice
1 g soli
Na dokončení
lístky meduňky na dozdobení
Tvaroh, krupičku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vejce dáme do mísy, přistrouháme kůru z limety, vymačkáme šťávu a vše společně promícháme. Nakonec přilijeme olej a znovu promícháme do hladkého těsta. Vylijeme na plech s pečicím papírem.
Jahody si nakrájíme na plátky nebo menší kostičky a rovnoměrně poklademe na celé těsto.
Do mísy nasypeme mouku na drobenku, cukr, sůl a změklé máslo. Vše společně prohněteme a vytvoříme drobenku. Tou koláč nakonec posypeme. Pečeme 25–30 minut na 170 stupňů na horký vzduch.
Ohodnoťte tento recept: