Různé
Cibulové chutney s hroznovým želé


Cibulové chutney – možná bychom mohli tuto směs cibule, zázvoru a jablek nazvat i cibulovým povidlím, chutná skvěle k uzeninám, sýrům i paštikám. Naše chutney je na závěr dochucené výtečným želé z hroznů révy vinné od pana Karlíka z Šardic.
4 lžíce krupicového cukru
400 g cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g jablek
1 lžíce čerstvého zázvoru
bílé víno
sůl
200 g hroznového želé
V pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme cibuli nakrájenou na klínky, opečeme, vmícháme trochu oleje, poté bez slupky a na kostičky nakrájené jablko a nadrobno nakrájený zázvor. Vše společně důkladně opečeme, podlijeme vínem a dusíme do povidlové konzistence a odstavíme. Na závěr vmícháme hroznové želé a vychladíme.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů