Maso

Plněná krkovice kysaným zelím

Krkovice, které naložil Filip, byly famózní. Proleželé maso zkřehne ještě víc díky kysanému zelí a dopřeje tak chuťový kontrast k tučnějšímu masu.

4 porce

800 g krkovice vcelku bez kosti
500 g kysaného zelí
200 g slaniny
100 ml piva
100 ml oleje
8 lžic plnotučné hořčice
1 palička česneku
mletý kmín
sůl
pepř

1. Plátky slaniny ogrilujeme dozlatova.

2. Krkovici nakrájíme na silné dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáváme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (1 porce = 1 lžíce) a plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, pěkně stáhneme, můžeme sepnout i párátkem, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vpracujeme do masa.

3. Česnek rozdrtíme nebo najemno nasekáme, smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme přes noc marinovat. Na grilu opékáme pozvolna z obou stran.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl