Pečené jehněčí koleno na víně s bramborovou kaší a česnekem


4 ks zadních jehněčích kolen
15 stroužků česneku
2 cibule
sůl
3 snítky rozmarýnu
700 ml červeného vína
Bramborová kaše
1 kg brambor
250 ml mléka
100 g másla
sůlpetrželka na dozdobení
Cibuli si nakrájíme na klínky a vložíme do velkého pečícího hrnce, na ni poklademe rozmarýn a na něj řádně osolené maso. Přidáme rozpůlené stroužky česneku.
Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut, poté vyndáme, zalijeme červeným vínem, zakryjeme a pečeme dál na 160 stupňů asi 1–1,5 hodiny.
Brambory si uvaříme doměkka ve slané vodě a s máslem a mlékem rozmixujeme dohladka.
Hrnec vyjmeme z trouby, kolena vyndáme do hlubokého pekáčku a z výpeku vybereme všechny kousky pečeného česneku. Ten rozmačkáme do bramborové kaše a pořádně promícháme.
Z výpeku vyndáme i větvičky rozmarýnu, výpek rozmixujeme a přes sítko s ním znovu polijeme jehněčí koleno.
Ohodnoťte tento recept: