Trhaná vepřová plec
4 porce
600 g vepřové plece
1 lžička chilli
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky červené papriky
2 lžičky soli
2 lžičky pepře
0,2 l piva
5 lžiček barbecue omáčky
Na dokončení
1 cuketa
2 stroužky česneku
špetka chilli
olej
pepř
chléb
Vepřovou plec posypeme kořením a řádně nasolíme. Obojí zapracujeme, přendáme do zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme navlhčeným pečícím papírem a pečeme pozvolna na 140–150 stupňů asi 90 minut. Po upečení vyndáme do mísy, vidličkou natrháme a zapracujeme výpek s barbecue omáčkou.
Cuketu si škrabkou nakrájíme na dlouhé proužky a dáme na pánev s rozpáleným olejem a plátky česneku. Přidáme chilli, zasypeme dýňovými semínky a krátce orestujeme.
Trhané maso podáváme s chlebem a ozdobíme restovanou cuketou. Opepříme.
Ohodnoťte tento recept: