Maso

Sekaná se zeleninou

800 g mletého masa (vepřové a hovězí)
2 mrkve
2 petržele
200 g celeru
1 červená cibule
3 stroužky česneku
olej na smažení
2 lžičky soli
lžička majoránky
lžička drceného kmínu
lžička červené papriky
špetka chilli

Na dokončení

jarní cibulka
kopr
kysané zelí
hořčice
zakysaná smetana
chléb

Cibuli, mrkev, petržel i celer si nakrájíme na drobné kostičky a společně orestujeme na pánvi. Přidáme najemno nasekaný česnek a společně krátce osmahneme. Vypneme a zasypeme paprikou, chilli, drceným kmínem a majoránkou. Vše promícháme a necháme zchladnout. Směs vsypeme do mletého masa, osolíme a promícháme. Vytvarujeme bochánky sekané a pečeme je na 160 stupňů 60–90 minut (podle velikosti sekané). Servírujeme s chlebem potřeným hořčicí a s přidaným kysaným zelím, zakysanou smetanou, jarní cibulkou a snítky kopru.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl