Jehněčí holandský řízek


6 porcí
1,2 kg jehněčí kýty
500 g goudy
1 velká červená cibule
5 stroužků česneku
sůl dle chuti
1 lžíce majoránky
1 lžička chilli
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička římského kmínu
500 g hladké mouky
500 g strouhanky
6 vajec
olej na smažení1 kg brambor
200 ml mléka
80 g másla
svazek libečku
Maso a sýr nameleme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme. V pánvi rozpálíme olej přidáme cibuli s česnekem. Restujeme dozlatova, přidáme koření a promícháme. Směs přidáme k masu se sýrem, osolíme a dobře promícháme. Tvarujeme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozmíchaných a osolených vejcích a ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme dozlatova. Poté přendáme na plech se savým papírem a necháme ještě 10 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Poté scedíme, Přidáme máslo a rozšleháme šlehačem. Vlijeme horké mléko a mixujeme dohladka. Přidáme sekaný libeček.
Ohodnoťte tento recept: