Zeleninová jídla
Tarte flambée s kysaným zelím a slaninou


Těsto
250 g hladké mouky
150 g vody
50 g másla
3 g soli
provensálské koření dle chuti
Náplň
150 g slaniny nebo špeku
200 g kysaného zelí
olej na osmahnutí
100 g zakysané smetany
100 g bílého jogurtu
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Suroviny na těsto dáme do mísy a hněteme několik minut do hladkého těsta. Zabalené necháme v míse odpočinout.
Slaninu, cibuli a česnek na náplň si nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi, osolíme, opepříme.
Vykynuté těsto rozválíme natenko do tvaru obdélníku.
V misce smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a těsto rovnoměrně potřeme. Posypeme osmahnutou směsí a poklademe kysaným zelím. Pečeme na 200 stupňů na horký vzduch 12 –15 minut.
Ohodnoťte tento recept:
55 hlasů