Vykrmená husí játra


Z rozlehlého zámku Bojnice jsme se přesunuli do Čereňan na malý zámeček – kaštiel, kde nás čekaly velké zážitky. Uznávaný slovenský mistr kuchař Mariána Filo prošel svět, aby ve své rodné zemi mohl rozvíjet a do nebes povznášet gastronomii. M. Filo důsledně dbá na výběr lokálních surovin a pohled na jeho činění v kuchyni je samotným koncertem. Symfonickou báseň pak dostáváte na talíři
husí játra
husí sádlo
mořská sůl
balsamikový krém
červený pepř
bylinky
jablko
domácí chléb
Husí sádlo rozehřejeme na 150 °C a vložíme do něj celá husí játra. Pozvolna je při této teplotě táhneme 20 minut. Játra vyjmeme, nakrájíme, osolíme, zakápneme balsamikovým krémem, poprášíme drceným pepřem, ozdobíme bylinkami a tenkým plátkem jablka a podáváme s čerstvým domácím chlebem.
Ohodnoťte tento recept: