Kringel s tvarohem a malinami
Těsto
350 g hladké mouky
3 g soli
30 g cukru
70 g másla
1 vejce M
150 g mléka
10 g droždí
Malinová náplň
250 g malin
45 g cukru
1 vanilkový cukr
15 g kukuřičného škrobu
kůra a šťáva z ½ citronu
2 g skořice
2 g mletého zázvoru
Tvarohová náplň
100 g plnotučného tvarohu
10 g vanilkového cukru
Poleva
100 g pudrového cukru
šťáva z ½ citronu
Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, máslo, vejce, mléko a droždí a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočívat v lednici.
Suroviny na malinovou náplň vložíme do hrnce. Stále mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a poté necháme vychladit.
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem.
Šťávu z ½ citronu promícháme s pudrovým cukrem.
Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na tři části. Každou část rozválíme do kruhu o průměru asi 30 cm. První kruh přendáme na plech s pečicím papírem. Potřeme polovinou malinové a polovinou tvarohové náplně cca 1,5 cm od kraje a překryjeme druhým kruhem, potřeme zbylými polovinami náplní a zakryjeme posledním kruhem rozváleného těsta. Konce lehce přimáčkneme. Doprostřed si položíme kroužek (pouze na přiměření) a od něj si nožem nebo kráječem na pizzu rozdělíme na 4 části. Poté každou část ještě rozřízneme na 5 částí. Kroužek odděláme, konce zamotáme a dva sousední vždy koncem spojíme k sobě. Pečeme cca na 175 °C asi 25 minut. Po vyndání, ještě za tepla, potřeme cukrovou polevou.
Ohodnoťte tento recept: