Ryby a mořské plody

Rybí paprikáš (halpaprikás)

Kombinace tuku, cibule a mleté papriky je charakteristickým základem nejznámějších maďarských jídel, jako je paprikáš, perkelt a guláš. Pamatujme, že paprikáš je z této trojice jako jediný vždy zjemněn zakysanou smetanou.

4 porce

80 g špeku
2 cibule
4 rajčata
2 bílé papriky
mletá sladká paprika
1 lžíce paprikové pasty
600 g filetu ze sumce
250 g tučné zakysané smetany
sůl

Na podávání

vařené těstoviny (široké nudle, fleky)
tvrdý (polotvrdý) tvaroh
zakysaná smetana
vypečené kostičky špeku

Špek nakrájený na kostičky vypečeme a tuk scedíme. Vypečené kostičky použijeme na podávání.

Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, zaprášíme mletou paprikou a vmícháme paprikovou pastu. Na základu opečme rybu nakrájenou na větší kostky, chvilku podusíme, podle potřeby odlijeme trochou vody, na závěr přidáme zakysanou smetanu a dosolíme.

(Chceme-li více omáčky, podlijeme vodou zahuštěnou moukou).

Podáváme s těstovinami smíchanými se strouhaným tvarohem, ozdobíme zakysanou smetanou a vypečenými kostičkami špeku.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl